MERSİN / TARSUS - Ali Fakı İlkokulu

Ali Fakı İlkokulu

ALİFAKI MAHALLESİ TARSUS/MERSİN
Vizyon
* Eğitim öğretimde bilgi teknolojilerini kullanan, * Bugünü yaşarken yarını da düşünen, * Okulda öğrendikleriyle köyüne ve çevresine olumlu örnek olan, okuma ve öğrenmeye meraklı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren, Yakın çevresiyle işbirliği içerisinde eğitim kalitesini artırma amacında olan, Bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
* Bir köy ilköğretim okulu olarak; işimizin sadece öğretim değil, eğitim olduğunun da bilinciyle öğrencilerimizi: * Türkçeyi doğru ve etkin kullanan, * Toplumsal ve milli değerlerini yaşayan ve yaşatan, * Kendine güveni ve sorumluluk duygusu gelişmiş, * Davranışlarıyla çevresine olumlu örnek olan, * Sosyal faaliyetlere katılımcı, * Araştıran, inceleyen, eleştiren, sorgulayan, yorumlayan, * Milli Tarih ve Milli Kültür bilinci olan, * Vatanını seven ve vatanına sahip çıkan, * Bireyler olarak yetiştirmek, velilerimizi okulun ve eğitimin önemi konusunda bilinçlendirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :1917
KLİMA
TARSUS CEZAEVİ DOLMUŞLARI İLE HER 30 DK.
OKULUMUZDA TAŞIMALI EĞİTİM VERİLMEKTEDİR.
İLÇE MERKEZİNE:14 KM İL MERKEZİNE:40 KM